ESPA
<

Περαία _ Ενοικιαζόμενα δωμάτια

Η ευρύτερη περιοχή της Περαίας αποτελούσε για αρκετά χρόνια κατά το παρελθόν τουριστικό θέρετρο για αρκετούς Θεσσαλονικείς και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση της Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, ένα μεγάλο κομμάτι των επισκεπτών και των μη μόνιμων κατοίκων στράφηκε προς τη Χαλκιδική. Τα τελευταία χρόνια, όμως, η Περαία έχει εξελιχθεί σε ανατολικό προάστιο της Θεσσαλονίκης, που συνδέεται με αστική συγκοινωνία καθώς και διαμέσου θαλάσσης με το κέντρο της πόλης. Η παραθαλάσσια αυτή περιοχή παρέχει αρκετά πλεονεκτήματα και φημίζεται πέραν των άλλων και για την πολύ καλή της γαστρονομία.

Στην περιοχή ενδείκνυται να αναπτυχθεί συνδυασμός οικιστικής και τουριστικής λειτουργίας. Ήδη αρκετοί Θεσσαλονικείς, αλλά και τουρίστες από το εξωτερικό, εδώ και αρκετό διάστημα προτιμούν την Περαία είτε ως μόνιμη κατοικία, είτε ως προορισμό αναψυχής. Έτσι, η Περαία έχει και πάλι την ευκαιρία να αποκτήσει μετά από κατάλληλο έργο ανάπτυξης την παλαιά της αίγλη. Συνεπώς, θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθούν νέες τουριστικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις, που θα στεγάζονται σε σύγχρονα κτίρια, προκειμένου να υποστηρίξουν τον παραπάνω σκοπό.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μαββίδης + Συνεργάτες ανέπτυξε και μελέτησε για λογαριασμό ιδιώτη επενδυτή πρόταση κτιρίου μικτής χρήσης σε οικόπεδο της περιοχής. Το εν λόγω κτίριο προβλέπεται να στεγάσει στον ισόγειο χώρο κατάστημα, ενώ στους άνω ορόφους θα υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια. To συνολικό εμβαδόν του κτιρίου θα ανέρχεται στα 600 τ. μ., περίπου.  Στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχουν θεματικοί υπαίθριοι στεγασμένοι και ανοιχτοί χώροι, που θα υποστηρίζουν τις προαναφερθείσες κύριες λειτουργίες του κτιρίου. Το παρόν κτίριο αποτελεί μια σύγχρονη αρχιτεκτονική πρόταση που διαφοροποιείται από τις υφιστάμενες κατασκευές, και ελπίζει να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη νέα ανάπτυξη της περιοχής.

———-

Για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. Επικοινωνήστε μαζί μας! Δείτε εδώ κάποια πρόσθετα ενδεικτικά έργα της Μαββίδης + Συνεργάτες!